VIJESTI I ZANIMLJIVOSTI 

 Informacije kroz medije  

Naše zaštićene pasmine goveda odličan su način gastro-prezentacije Hrvatske

NOVI LIST, 6 ožujka 2024.

Novi List u osvrtu od 6. ožujka 2024. donosi članak “Naše zaštićene pasmine goveda odličan su način gastro-prezentacije Hrvatske“ u kojem se osvrće na iskustva u uzgoju buše tajnika Udruge Ante Franića.

Na krškim pašnjacima treba uzgajati samo izvorne pasmine goveda?

AgroKlub, 14. prosinca 2023.

Istarski boškarin, buša i slavonsko-srijemski podolac,
hrvatske su izvorne pasmine goveda. Gdje smo s njihovim uzgojem danas?

Uzgajivači traže gospodarsko vrednovanje izvornih pasmina, ali i krške pašnjake samo za njihov uzgoj!

Gospodarski list, prosinac, 2024

Predstavljanje ideje zajedničke valorizacije i promocije goveđeg mesa hrvatskih izvornih pasmina goveda u Edukacijsko-gastronomskom centru Istre na Gortanovom Brijegu, kraj Pazina.